Forskellen

For mange mennesker fremstår a-kassen og fagforeningen som én samlet enhed, som støtter på samme måde, og som ikke er synderlig forskellige fra hinanden. Dette er dog ikke helt rigtigt, og ved at forstå hvad forskellene er på disse, kommer du også bedre til at forstå, hvad du egentlig betaler til på månedlig basis.

Først og fremmest er det ikke helt forkert at opfatte de to instanser som én enhed, da de i høj grad spiller sammen, for at sikre dig bedst muligt på arbejds markedet. Derudover hører du oftest, at a-kasser og fagforeninger hænger sammen i én samlet organisation, hvilket også i mange tilfælde er rigtigt, da de tilbyder samlede pakker for at gøre det så billigt som muligt for dig som medlem.

Det kan for rigtig mange mennesker betale sig at være medlem af både en fagforening og en akasse. Du kan læse mere om hvorfor lige her.

Der er dog 2 afgørende ting, som henholdsvis a-kasse og fagforening gør for dig:

En a-kasse kan du også se som en slags andelskasse, hvor du indbetaler et fast beløb, og dermed også sikrer dig økonomisk bistand i tilfælde af, at du skulle blive arbejdsløs. Du er dermed sikret dagpengesatsen, som ligger noget højere end kontanthjælpen og er dermed sikret økonomisk i kradse tider.

Ser man i stedet på en fagforening, så er det her, at du henter al den nødvendige juridiske bistand, som du skulle få brug for i forbindelse med din arbejdsgiver. Det er fagforeningen, der står for at tale din sag i forbindelse med uberettiget fyring, i forbindelse med lønforhold, der ikke er rigtige, og det er fagforeningerne, der står for at forhandle overenskomster med arbejdsgiverne. Det er også en fagforening, du skal henvende dig til, hvis du har brug for hjælp til lønforhandling og lignende sager.

Alt i alt er forskellen på en a-kasse og en fagforening altså, at a-kassen sikrer dig økonomisk bistand, og fagforeningen sikrer dig juridisk bistand. Du vil i høj grad være mest i kontakt med din fagforening, da a-kassen kun skal kontaktes, hvis du skulle blive fyret.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>